SSRF

Rosanna L. Antonsdotter

Själavårdare & Samtalsterapeut,

Utbildningsansvarig & Koordinator


rosanna.antonsdotter@ssrf.nu

Rosanna Lariella Antonsdotter

Rosannas vision och intention är att ge människor kunskap och insikter för livet som gör att de kan förverkliga sig själv och ha modet att leva livet fullt ut.

Detta gör hon genom kurser, utbildningar, workshops, föredrag och samtal som alltid är äkta, personliga, nära och avskalade där mötet, bekräftelsen och medkänslan står i fokus.

 

Rosanna bygger sin kunskap på lång erfarenhet och väl beprövad forskning för att kunna skapa de bästa förutsättningarna för just din personliga utveckling, andliga förståelse och mänskliga växande.

Ta reda på mer

 

Rosanna använder ett väl beprövat system för att du ska lära känna dig själv på djupet där syftet är att du ska lära dig förstå dig själv och hitta rätt på livets väg med både hjärta och intellekt som dina vägvisare. Målet är att ta reda på vad du egentligen vill i livet och lära dig hur du kan förverkliga dina långsiktiga planer, d.v.s. förverkliga dig själv.

Läs mer om "Läkningens Väg"

 

Rosanna har arbetat professionellt med personlig utveckling, andlig förståelse och mänskligt växande sedan 1998 och är utbildad inom komplementärmedicinen och har flertalet diplomeringar, certifieringar och licenser inom detta område. Hon har även skrivit flera böcker, texter och annat.

För inspiration, se Arkivet.

 

Rosanna har dessutom mer än fem års akademiska studier i religionsvetenskap och psykologi och innehar akademisk examen i religionsvetenskap.

Hon är även utbildad beteendevetare med inriktning mot människa, kultur och religion och är fil. kand. med inriktning religionspsykologi.


SAMTAL

Själavård & Samtalsterapi med existentiellorienterad inriktning


Rosanna kan erbjuda dig personliga samtal och själavårdande samtal i grupp.

Ta reda på mer


Alla, Rosannas, själavårdande samtal (personliga och i grupp) är gratis.


Önskar du boka personliga samtal, då kan du starta med en inledande kostnadsfri konsultation.

Klicka här


Önskar du deltaga i den själavårdande stödgruppen, då kan du hålla utkik i SSRF:s nyhetsbrev där alla sammankomster presenteras.

Läs mer

Samtalsmottagning

i Landskrona

Rosanna har sin samtalsmottagning i Landskrona. För dig som vill ha samtal fysiskt på plats.


Rosanna arbetar även online (videosamtal) och via telefon.


Rosanna tar endast emot tidsbokade samtal och besök.


Klicka här för att boka en inledande kostnadsfri konsultation.


Kontakt: rosanna.antonsdotter@ssrf.nu


Adress:

Säbygatan 16 (Folkets Hus) i Landskrona.

Hitta hit

Konsultation

Boka gärna en inledande kostnadsfri konsultation med Rosanna via formuläret nedan, så startar vi där.


Boka en inledande kostnadsfri konsultation med Rosanna
Annat (ange i meddelanderutan nedan)
 
Konsultation via telefon
Konsultation Online (videosamtal)
Konsultation på Rosannas Samtalsmottagning i Landskrona
Annat
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mer om Läkningens Väg

Är du redo att ändra riktning i ditt liv?

Läkningens Väg är en existentiellorienterad modell där själen får ta plats

för att uppnå dina mål


Existentiellorientering innebär en inriktning på den mänskliga existensen och betonar individens ansvar att själv välja hur livet ska formas och som utgår från den enskilde människans situation.


Skillnaden mellan lindring och läkning

Alla människor kommer till en viss punkt i livet, ett vägskäl där man behöver besluta sig för att antingen gå ”lindringens väg” eller ”läkningens väg”.


Det här är ett högst personligt val som inte går att diskutera sig fram till med andra. Det är ett val som behöver göras av din egen fria vilja.


När väl ditt val är gjort så finns det ingen återvändo. Då kan du inte längre gå tillbaka. Då är den enda vägen framåt. Inte för att du måste, utan för att du vill.


Precis i det ögonblicket när du bestämmer dig, när du gör ditt eget inre personliga val så har du automatiskt ändrat riktningen i ditt liv.


Det här är inte något du kan tänka dig fram till. Du vet när du är redo. Det är inget intellektuellt eller känslomässigt val. Det är ett själsligt val.


För att kunna göra ett sådant val behöver du förstå skillnaden mellan lindring och läkning.


De flesta människor vill ha lindring istället för läkning. De som söker lindring vill ha ett ”plåster på såret” som lindrar obehaget. ”Plåstret” som används för att lindra obehaget kan vara: alkohol, droger, smärtstillande medel, sex, mat, TV, negativa tankar och känslor, konflikter, ilska, avund, romantiska relationer etc.

De som söker läkning vill riva av plåstret, möta såret och transformera om obehaget. Läkning kräver fyra ingredienser. Alla fyra behöver finnas där, ingen går att utesluta. Dessa är:


 1. BESLUTSAMHET. Att vandra ”Läkningens Väg” kräver beslutsamhet, inte envishet. Beslutsamhet kommer från en stark vilja. Envishet kommer från en stark ovilja.
 2. MOD. Inte alla klarar att vandra ”Läkningens Väg”. Det är ingen bekväm väg. De flesta väljer bekvämlighet framför mod. Att vandra ”Läkningens Väg” är att våga befinna sig utanför sin egen bekvämlighetszon. Det är endast där vi kan växa och utvecklas. Alla kan vi välja att vara modiga eller bekväma, men inte både och. Inte samtidigt. Att växa och utvecklas kräver mod. Mod går hand i hand med sårbarheten.
 3. SÅRBARHET. Att våga visa sin egen sårbarhet är att våga ta bort ”plåstret”, visa såret och stå kvar i smärtan tills ”nåden” infinner sig. Inte alla klarar det. Inte alla kommer att kunna stå kvar hos dig när du visar din sårbarhet. Att visa sårbarhet kan vara obekvämt för andra människor. Du behöver vara beredd på det. När du är beredd att satsa, trots rädslan, motståndet och obehaget så är du också beredd på att överlämna dig till något som är större än dig själv. Den/det/han/hon/hen kan ha många namn. Välj det som passar dig bäst.
 4. DEN GUDOMLIGA DIMENSIONEN. När du överlämnar dig till Din Personliga Högre Kraft så kommer denna att tjäna dig på alla tänkta och otänkbara sätt. När du får uppleva den vissheten, övertygelsen och nåden så vet du varför just DU har valt att vandra ”Läkningens Väg”. Nåden kan komma till vem som helst, när som helst. Nåden är inget du kan ”förtjäna” eller ”förhandla” dig fram till. Nåden är gudomligt inspirerad och kommer att ”besöka dig” (komma din väg) när du är redo för den.


Är du redo att ändra riktning i ditt liv?


   Läkningens Väg är en modell där själen får ta plats. Det som kännetecknar Läkningens Väg är Mildhet, Vänlighet och Medkänsla. 


   Mildhet är en attityd av ömhet och kärlek till människor och till världen omkring oss och kommer från en djup inre önskan att inte skada någon eller något. I mildhetens närvaro är alla trygga. Det är att omfamna istället för att kontrollera. Att röra sig med visdom, beröra med mjukhet, prata lugnt och tänka vänligt.


   Vänlighet är förmågan att kunna möta andra med värme och omsorg så att andra alltid kan känna sig välkomna. I vänlighetens tecken accepterar vi de läxor livet lär oss i medvetenhet om att misstag ofta är våra bästa lärare. För att kunna vara genuint vänlig mot andra, behöver vi först utveckla en vänlig attityd till oss själva. När vi upplever vänlighetens äkta energi skäms vi inte eller lägger skam på andra med illusionen att vi bör vara perfekta. Vi gör vårt allra bästa och vet med säkerhet att det räcker. Vänlighet påminner oss om att vi hellre än att vara stolta bör vara tacksamma för våra framgångar. Vänlighet får oss att göra de mest små och enkla saker som om de vore stora och ädla.


   Medkänsla är en djup gudomlig kärlek till allt och alla. Medkänsla kan endast strömma fritt från våra hjärtan när vi inte dömer utan istället försöker förstå. Vi behöver vår egen medkänsla precis lika mycket som andra. Oavsett om det är en stilla bön eller en mild beröring, så är medkänsla en ovärderlig gåva. När vi upplever äkta medkänsla förstår vi att vi kan bara behålla det vi själva ger.


   "Visa medkänsla om du vill att andra ska vara lyckliga.

   Om du själv vill vara lycklig, visa medkänsla."


   -Dalai Lama


   Läkningens Väg har följande grundläggande verktyg:


   1. NÄRVARO

   • Medvetenhet
   • Andning
   • Rörelse


   2. KOMMUNIKATION

   • Samtal
   • Bön
   • Meditation


   3. FÖRANKRING

   • Från VARFÖR till HUR
   • Från INSIKT till HANDLING
   • Från INSPIRATION till REALISATION


   Låter det intressant och undrar du om Läkningens Väg är något för dig?


   Ibland kanske det känns som om där finns ett stort gap mellan där du befinner dig just nu och till dit du vill komma.
   Man försöker oftast i det här stadiet att tänka ut en lösning, men hur mycket man än funderar så händer ingenting. Det blir bara fler och fler tankar som maler i huvudet och det kan kännas som om tankarna har ett eget liv och man bara följer efter. När detta pågått en längre tid så kan fysiska och emotionella problem ge sig till känna. Kanske får man smärta i kroppen, ångest, en kronisk depressiv känsla, trötthet, brist på tillit till sig själv och sin omgivning, man känner sig instängd och ofri och livet känns ganska innehållslöst och tråkigt.
   När detta tillstånd uppträder i ditt liv kan du vara säker på att en förändring av något slag är på väg att inträffa.
   Det är inte en fråga om NÄR, utan en fråga om HUR.
   Du längtar efter att få vidareutvecklas och växa som människa. Detta är inget konstigt utan fullt naturligt och det behöver inte betyda att något är fel. Ibland visar vår nuvarande situation på att det är dags att växa, inte bara på ett personligt sätt utan även i psykisk och andlig förståelse.
   Vi tvingas då söka djupare och ta ansvar för hur vi behöver förändra vårt tänkande eller beteende.

   Oftast är vi människor rädda för förändringar, men förändringens väg behöver inte vara skrämmande utan väldigt glädjefylld, där både hjärta och intellekt kan vara våra vägvisare. Ibland räcker det med att lära sig förstå sig själv bättre.


   • Upplever du en inre konflikt och en gnagande känsla av att du inte arbetar med det du vill?
   • Känns det som om du inte använder dina talanger och gåvor?
   • Vill du hitta ett nytt hem, men vet inte var?

   • Vill du finna ett nytt jobb och en ny karriär, men vet inte hur?

   • Kanske vet du precis vad du vill, men vet inte hur du ska ta dig dit?

   • Kanske vet du inte alls vad du vill, men har en innerlig önskan att få veta?

   • Känns det som om där hela tiden finns en djup kronisk depressiv känsla?
   • Känns det som om du är osäker på din väg och hur du ska gå vidare, trots alla år av ansträngningar med din egen personliga utveckling?
   • Känns det som om du är ensam trots alla dina vänner?
   • Känns det som om du ännu inte har hittat din rätta partner, eller att du inte upplever den nivån av förtrolighet som du önskar med din partner?
   • Kanske undrar du om livet ska se ut så här och du ställer dig ofta frågan:”Livet måste vara mer än det här”?


   Kan du känna igen dig?


   Då kan "Läkningens Väg" vara något för dig.


   Se mer här


   Boka gärna en inledande kostnadsfri konsultation med Rosanna, så får du reda på mer.

   Prenumerera gärna på SSRF:s nyhetsbrev, så missar du inga kurser eller sammankomster.


   Varmt välkommen!


   Med kärlek,

   Rosanna    Lär dig mer om

   Läkningens Väg

   12 STEG TILL EN NY RIKTNING I LIVET: VERKTYG FÖR LÄKNINGENS VÄG

   Samtal i kombination med självstudielektioner


   Samtalsprogrammet

   Samtalsprogrammet är ett pedagogiskt program för dig som är redo att gå i en ny riktning i livet och få verktygen till att uppnå dina mål - personliga och yrkesmässiga.


   Programmet innehåller 6 st. personliga samtal och 12 st. självstudielektioner. Dessa är:


   1. Närvaro är utgångspunkten för all läkning.

   2. Kraften i ett enda medvetet andetag.

   3. Rörelse är liv. Allt liv är i rörelse.

   4. Ett utvidgat medvetande - Vad är det?

   5. Konsten att kommunicera.

   6. Bönens kraft.

   7. Meditationens fördelar och effekter.

   8. Din Personliga Högre Kraft.

   9. Tacksamhet.

   10. Utveckla en öppen attityd till livet.

   11. Inre och yttre syfte.

   12. Din inre kallelse och livsuppgift.


   Läkningens Väg är ingen metod eller teknik, utan en modell som lyfter fram dina fallenheter, talanger och gåvor som du får hjälp med att utveckla för att finna just din riktning i livet.

   Den individuella mognaden är en strikt personlig angelägenhet. Det går inte att formulera ett allmängiltigt program - "gör si och sedan så". Den enskildes inre process är unik och kan inte kodifieras till någon sorts "följ de här tolv enkla stegen så lyckas du". Detta slags arbete är inget "quick-fix" och låter sig inte inordnas i någon speciell kategori. Vi utgår ifrån DIG och där DU befinner dig, just nu. Programmet har en viss struktur och ett pedagogiskt och konstruktivt upplägg, där DU utgör själva "innehållet".


   Du kan starta programmet precis när du vill. Sedan tar vi det i den takt som passar bäst för dig och din livssituation.


   Önskar du påbörja programmet, så kan du boka en inledande kostnadsfri konsultation eller skicka ett mail till: rosanna.antonsdotter@ssrf.nu


   Kostnad: 3900:- (inkl. moms för privatperson och exkl. moms för företag).


   Allt ingår i priset, så som:

   • Studiehandledningar
   • Kurslitteratur
   • Guidade meditationer
   • Guidade övningar
   • Personliga samtal. 6 st. personliga samtal (ca. 60 min./samtal) via telefon, videosamtal eller på Rosannas Samtalsmottagning i Landskrona.
   • Obegränsad mailsupport
   • Personliga guidade meditationer
   • Personliga guidade övningar
   • Livslång tillgång till alla meditationer, övningar, coachande frågor, formulär, texter och mycket annat. Allt material du får tillgång till får du även tillåtelse att använda till dina egna klienter. Perfekt för dig som arbetar inom ett människovårdande yrke
   • Tips, råd och personlig handledning etc.
   • Intyg efter avslutat program.


   Din guide genom hela programmet är: Rosanna L. Antonsdotter.


   Programmet ingår i Själavårdsutbildningen och Samtalsterapeututbildningen.

   Är du redan färdig med din utbildning och missat att starta programmet, men vill påbörja det nu? Det går alldeles utmärkt! Du kan påbörja programmet när du vill och du behöver inte betala något extra för programmet. Ta kontakt med Rosanna, så startar vi där. Skicka ett mail till: rosanna.antonsdotter@ssrf.nu